Anda dijemput untuk meraikan...

Malam Badar 2023

Apakah itu Malam Badar?

Program Malam Badar adalah program khas bertujuan untuk melaksanakan fundraising dengan membuka peluang beramal dalam bulan Ramadan. 

Malam Badar juga merupakan sebuah tradisi yang mana komuniti Hidayah, baik di Johor Bahru mahupun di Batu Pahat, menggembeleng tenaga untuk bersama-sama meraikan salah satu malam daripada malam-malam Ramadan yang barakah. 

Ketika Malam Badar dihidupkan sunnah berbuka bersama-sama, sunnah saling memberi makan orang yang berpuasa, sunnah saling memberi peringatan, sunnah bertarawih berjamaah dan sunnah menjalin ukhuwah sesama muslim.

Objektif Malam Badar

Pertama

Dana Pembangunan

bangunan-srihbp (4)

Mengumpul dana pembangunan untuk projek-projek sekolah. Selain pembinaan bangunan tiga tingkat sekolah rendah, projek padang sekolah, asrama, kantin dan blok akademik sekolah menengah akan dibina.

Kedua

Peluang Bersedekah

tree
Memberi kesempatan kepada ibubapa menyumbang jamuan berbuka bagi meraih keberkatan dan ganjaran Ramadhan yang berkat ini.

Ketiga

Merapatkan Ukhuwah

malam-badar-bp-makan-1-scaled.jpg
Merapatkan ukhuwwah Islamiyah dan barisan warga Hidayah serta masyarakat setempat melalui kebersamaan Iftar Ramadhan dan menjayakan aktiviti PIBG khususnya di bulan Ramadhan al-Mubarak

Sasaran Kutipan Dana Hidayah

RM 100000 +
Sehingga Akhir Ramadan!
Terkumpul RM 0 sehingga 9 April
Suntik semangat anda dengan menonton

Video Malam Badar Online